perjantai 21. syyskuuta 2012

intopiukkana

No tuota, mitenhän tässä näin kävi. Tulin juuri kaksipäiväisestä koulutuksesta. Taisin jokunen hetki sitten kertoa miten ihanaa on kun ei ole enää opiskeluja häiritsemässä muuta elämää ja tässä sitä nyt sitten taas ollaan. Olen kuitenkin hurjan innoissani tästä juuri alkaneesta neljän opintopisteen rupeamasta. Kyseessä on Suomen sovittelufoorumin Sovitteleva ja restoratiivinen koulu -koulutus. Yllä olevat kuvat kertovat ensimmäisestä opiskelupäivästä.Asia on tosi tärkeä ja mielestäni ihan keskiössä kun puhutaan niistä asioista joita koulussa pitäisi oppia elämässä pärjäämiseksi. Eli esimerkiksi toisten kanssa toimeentuleminen ja yhteisöllisesti toimiminen. Ja sitten kun se kaikki on vielä paketoitu niin innostavaan muotoon, on tarraa ja villasukkaa ja yhdessä tekemistä. Voi hitsikka!

Meitä on kurssilla 22 opiskelijaa ja yhteinen henki löytyi tosi nopeasti. Ihan hassua miten toisilleen entuudestaan tuntemattomat ihmiset ryhmäytyy niin nopeasti ja saa aikaisiksi aidosti turvallisen ilmapiirin jossa uskaltaa olla oma itsensä ja sanoa ajatuksensa ääneen. Erkkaporukkammekin oli sellainen ja tämä koulutus toimii nyt ehkä lievänä laastarina erkkaporukasta vieroittumiseen. Kaiken kaikkiaan olen niin onnellinen että tällaisia mahdollisuuksia tulee eteen, ihania ihmisiä ja ihania kokemuksia.

Koulutus tapahtui Tuusulan Majatalo Onnelassa. Paikka oli mitä mainioin, siisti ja kaunis, moderni ja silti siellä oli vanhan ajan henki. Monella paikalla nettisivut antavat hienomman kuvan paikasta kuin mitä on livenä, mutta tässä kävi minusta toisin päin. Kaikki tuntui olevan ihan viimeisen päälle siistiä ja laitettua, eikä vain sinnepäin. Suosittelen. Kaikkiaan siis täällä aloitellaan viikonloppua hyvin innostuneissa ja energisissä tunnelmissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti