sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Yhdessä tekemisessä on taikaa


Meillä oli tänään talkoot. 5 isoa ja 2 pientä ystävää oli auttamassa niiden alkuviikosta kaadettujen koivujen palastelussa. Ja voi hyvänen aika mikä projekti ja voi hyvänen aika miten paljon saatiin porukalla kahdeksassa tunnissa aikaiseksi. Innokkaimmat saapuivat paikalle jo ennen yhtätoista ja toisesta päästä innokkaimmat hiippailivat kotio illan hämärtyessä seitsemän kieppeillä. Minä tein aamulla sämpylöitä talkooväelle syötetäväksi ja ruuaksi tarjosin makkarakeittoa. Taas kerran minä nautin eniten siitä yhdessä tekemisestä ja oli se tunne kyllä aika mieletön kun etupiha alkoi näyttää taas tutulle, kun koivujen latvat eivät enää pitäneetkään pihaa hallussaan.

Pienet apulaiset olivat välillä niin tehokkaita että ei meinannut kuvaa ehtiä ottamaan. Tässä V:n tyylinäyte. Illansuussa pirpanoista oli suunnattoman hauskaa tehdä merimiehen kanssa töitä, kun he pääsivät useamman kerran puupinojen luota savottapaikalle kottikärryissä.
Tältä homma näytti jossakin iltapäivän tienoilla.
Ja tältä sama kohta pihasta näytti kuuden jälkeen.
J ja M otti sitten vähän tarkemman kautta ton sahaamisen. Esitin toiveen että toinen kanto voisi jäädä pöytäkorkuiseksi, niin kannot sahattiin nyt sen pituisiksi että pöytä saadaan niiden varaan ja suoraan.
Ahkera ystäväni H. Tuo oikealla näkyvä koivunrunkokaan ei ole enää pystyssä, eikä pihä näytä enää tammen alta noin sotkuiselta.
Vai piilikö tehokkuuden salaisuus kuitenkin lapsityövoiman käytössä. Lapset teki hommia silloinkin kun me aikuiset pidimme taukoa. :) Kummityttömme 6.v oli tosi iso apu. Hän kantoi puita, raahasi oksia ja syötti niitä kanssani silppuriin. Reipas ja suloinen!


Iso kiitos vielä kaikille rakkaille jotka tänään olitte meillä töissä!

2 kommenttia:

  1. Sulla on juuri tuollaisia koivupöllejä, joita olen koittanut epätoivoisesti metsästää itelleni, tekisin niistä kissoille ulkohäkkiin tähystyspaikat.
    Tuli muuten tienoosta aikas eri näköinen :)

    VastaaPoista
  2. Koivupöllejä on vielä pari pihalla. En sano että käy hakemassa, että ei häviä kaikki. Ethän sinä niitä tietenkään ryöväisi vaan yhden vaan taroeeseen hakisit, mutta joku kierompi ja epärehellisempi käyttäisi tilanteen hyväksi. Tämähän on klassinen nettivirhe: sanoa esim. olen matkalla ensi viikolla ja sillä aikaa joku käy tyhjentämässä koko talon.

    Vähän on tässä ehtinyt miettimään, onko piha nyt jotenkin liian paljas ilman puita. Ainakin yläkerran aulan ikkunasta näkee nyt suoraan talon ohi menevälle tielle ja toisin päin. Aika näyttää häiritseekö se. Mutta se että piha alkaa olla siisti on ihanaa!

    VastaaPoista