torstai 31. toukokuuta 2012

Mitä hautaamme omenapuiden alle?



Nyt ei ole kyse surullisista hautajaisista vaan pien pääsen hautaamaan siemeniä tähän arkkuun.

Kun tulin tänään töistä kotiin, arkku oli valmistumassa. Merimies ja appiukko siellä puuhasivat. Minä menin mukaan puuhaamaan ja miesten kannettua arkun paikoilleen lapioin nurmikon laatikon alta pois, levitin pohjalle sanomalehtiä paksun kerroksen ja vanhoja lakanoita ja sitten lapioin laatikkoon multaa. Ai ja juu, reunojen suojaksi revin jätesäkkejä, joita oli pihallemme ilmaantunut suunnasta jos toisesta. Muutamaan lauseeseen mahdutettu projekti vie aikaa useamman tunnin, mutta nyt se on tehty.

Tarkoitus on laajentaa yhden arkun viljelmiä kunnon hyötypuutarhaksi, mutta lähdetään nyt liikkeelle tällä yhdellä ja katsellaan ja kuulostellaan. Laatikon ympäriltä on tarkoitus myös kaivaa enemmän nurmikkoa pois ja laittaa maan peitoksi kuoriketta. Merimiehellä on näin vähemmän nurmea leikattavana ja minulla vähemmän hermiteltävää kun nurmikko haluaa nuolla minun viljelylaatikkoa. ympäryksen ehtii onneksi tekemään myöhemminkin, niin en panikoi siitä(kään).

Mutta olipa vaan niin hauskaa! Huomenna sitten taas palaan tenttikirjan pariin. :( Niin ja aika tyyppi se appiukkokin, kun täällä puuhailee kaikenlaista!

2 kommenttia:

  1. onpa hieno laatikko! miekin sain nikkaroitua vähän saman tyyppisen, mutta en älynny tota jätesäkkijuttua.. ei voi enään minkään.. Hanna

    VastaaPoista
  2. Laatikosta tuli kyllä tosiaan komea. Ihan kakkosnelosesta tekivät ni on kyllä jykevä ja saa jokusen vuoden olla ennenkun lahoaa läpi. Sinähän oot ollu tomera kun itse olet laatikon värkännyt. Minäkin sitä suunnitelin tekeväni itse, mutta appiukko oli vissiin miettiny että täällä ei tapahdu mitään jos hän ei tule tekemään. :)

    Mä laitoin muovit puolessa välissä täyttöä, kaivelin vähän multaa pois reunoilta ja kun muovi oli paikallaan niin siten taas multaa pitämään se siinä. Kiitos vaan jätesäkeistä, kolme neljästä oli teiltä.

    VastaaPoista